RADIÁTOR SZELEP CSERE

Sokakkal előfordul, hogy a fűtés szezon megkezdésével jönnek rá, hogy az egyik helyiségben kellemes meleg van, addig a másikban dermesztő hideg, mindegy mennyire van fetekerve a fűtés. Ez legtöbbször a radiátor szelep meghibásodását jelzi, amelyet cserélni kell. Ezen kívül egyértelmű jelek lehetnek, ha aszelep kattog, beragad, csepeg, vagy éépen szivárog. Nem éri meg várni ezzel, jobb mielőbb szerelőt hívni.

Ezt jobb a fűtési szezon megkezdése előtt elvégezni, de ha a fűtési szezon kellős közepén érkezik a probléma, akkor is megoldható. Sokszor a szelep elöregedése együtt jár magával a fűtőtest elöregedésével is, de ez előfordulhat 1-2-3 éves radiátoroknál. Szelep probléma esetén jobb ránézni magára a fűtőtestre is, mert ott is lehet hiba.

A szelepeknek két fajtáját különböztetjük meg, a hagyományos szelepet, és a termosztatikus szelepeket. A hagyományos szelepeknek a nagy előnye, hogy nem tudnak beragadni, ezért évtizedeken át tökéletesen működnek. Addig a termosztatikus szelepknél ez nem így van, ezért gyakran cserélni kell őket.

CIRKÓ SZERELÉS
CIRKÓ SZERELÉS

BERAGADT A RADIÁTOR SZELEP?

Sajnos ez egy elég tipikus probléma, sokkakal előfordul. Leginkább a termosztatikus szelepekkel szokott ez előfordulni, főleg a nyári, fűtésmentes időszakban, amikor egyáltalán nem fűtünk, így nem is használjuk a szelepeket. Megéri megpróbálni, hogy megkocogtatni a szeleptestet.

Ha ettől nem javul meg hívja ki szerelőinket. Munkatársaink évtizedek óta foglalkoznak fűtésrendszerekkel, fűtőtestekkel, így nagyon hamar megoldják a problémákat. Hamar kiszállunk, mivel tudjuk, hogy milyen kellemetlen ha a tél közepén romlik el a fűtés a lakásban.

Hívjon minket bizalommal!

A RADIÁTOR SZELEP MŰKÖDÉSE

A termosztatikus radiátor szelep rendkívül egyszerűen működni. A hőmérséklet szabályzóval beállítunk egy adott hőmérsékletet, és csak addig engedi a fűtővizet a fűtőtestben, amíg a helyiség el nem éri az adott hőfokot.

Ha a szoba hőmérséklete lehűl, akkor a szelep újra nyit és elkezdi fűteni a helyiséget. Többek között ezért is jó, amikor szellőztetünk akkor letekerjük a radiátor szelepet, mivel ha nem tekerjük le, akkor a kicserélődött levegő miatt a radiátor elkezd újra fűteni, ezzel fölöslegesen növelni a fűtés számlánkat.

Bármilyen meghibásodást észlel radiátorán, vagy szelepet szeretne cserélni kérem keressen minket bizalommal. Több évtizedes szakmai tudásunknak nála hamar megoldjuk a problémáját.

CIRKÓ SZERELÉS