ARISTON CIRKÓ JAVÍTÁS

Gyakran kérdezik, hogy milyen cirkókkal foglalkozunk. Tapasztalt munkatársaink gyakorlatilag az összes Magyarországon található cirkó típussal találkoztak már, mégis kiemelnénk a leggyakoribbakat. Miért? Mert az ezekhez szükséges felszerelést mindig magunknál tartjuk.

CIRKÓ SZERELÉS

Ariston cirkó működése

A cirkó fűtésrendszerek többnyire vezetékes gázzal szerelve felelnek a lakásunkban a fűtésért és a meleg vízzel történő megfelelő ellátásért. Kirívó esetekben a cirkókat is át lehet szerelni PB gázzal való működésre, de a kényelmetlen csere miatt egyre ritkábbak. A cirkó kazánok a rajtuk áthaladó vizet melegítik fel, és ezt elvezetve a víz saját nyomása által fűtik a lakásunk radiátorait. A cirkó szabályozható hőmérsékletűre melegítik a vizet, de szükségük van valamennyi időre, amíg a rendszer átmelegszik, és ténylegesen meleg vizet ad.

A cirkóknak is két típusa van, nyílt égésterű és zárt égésterű. A nyílt égésterű azt jelenti, hogy az égéshez a helyiség levegőjéből nyeri az oxigént, míg a zárt azt, hogy dupla csöves kéményrendszeren keresztül nyeri a levegőt, illetve távolítja el azt. A zárt rendszerek annyiban előnyösebbek, hogy a meghibásodásuk esetén a gáz nem kerül kapcsolatba velünk, viszont a kémény kialakítása további költségeket jelent a kiépítéskor.

Magyarországon a háztartásokban többnyire nyílt égésterű kazánokat használnak.

Ariston Cirkófűtés karbantartása

Az újabb cirkó fűtésrendszerek – legyenek nyílt vagy zárt égésterűek – biztonságosak és megbízhatóak, de rendszeres karbantartást és tisztítást igényelnek. Egy megfelelően beszerelt cirkó akár évtizedekig is képes működni. Javasoljuk, hogy rendszeresen, legalább évente egyszer, ellenőriztessék őket.

Érdemes legalább évente elvégeztetni cirkó fűtésrendszerek karbantartását, hiszen a meghibásodásuk komoly bonyodalmakat okozhat – nem lesz fűtés, meleg víz.

A szakszerűen kiépített és rendszeresen ellenőrzött cirkók nem csak biztonságosak, de az évenkénti karbantartás – érdemes a fűtési szezon előtt 1-2 hónappal, mert akkor rugalmasabb időpontokat tudnak egyeztetni – és tisztítás a berendezések élettartamát is jelentősen megnöveli.

Ariston Cirkók javítása

Mit tegyünk, ha a kazánunk elromlik? Legyen bármilyen gázkészülék, nagyon fontos, hogy csak megbízható, hozzáértő szakemberekre bízzuk a javításukat. A nem megfelelően beállított gázeszközök, akár vezetékes vagy PB gázzal üzemelnek, tűz- és robbanásveszélyesek! Amennyiben zárt rendszerű kazánja van, csak kellemetlenséggel kell megbirkóznia, azonban a nyílt égésterű kazán esetén azonban a szivárgó gázok mérgezést, a nem megfelelő beállításnak köszönhető túlzott mértékű égéstermék szénmonoxid mérgezést idézhet elő. Kérjük, hogy a saját érdekében forduljon szakemberekhez!

Csere esetén a legjobb választás az, ha egy tervezőre, vagy egy megbízható fűtésszerelőre bízzuk a hőszükséglet-számítást, főleg akkor, ha a korábbi készülékünkkel nem voltunk megelégedve, ugyanis ez a fázis gyakran elmarad, pedig a legtöbb esetben nem a fűtés, hanem a vízmelegítés igényli a több energiát.

Az energiatakarékosság vagy szabályozhatóság mellett több funkció is elérhető, ha új cirkót szereltetünk be. Külső hőmérséklet érzékelő, távirányítók, rengeteg különféle megoldással próbálják egyszerűsíteni a kazánok használatát. Mielőtt azonban 100-500 ezer forintot költene a lakására, azt javasoljuk, kérje hozzáértő szakemberek véleményét.