ÖN SZERETNÉ, HOGY GÁZKÉSZÜLÉKE KARBANTARTÁST SZAKEMBER VÉGEZZE?

Sokunkkal fordul elő az a tény, hogy gázkészüléket éves karbantartás nélkül használjuk. Úgy gondoljuk, hogy otthonunkban minden rendben van nincs szükség rendszeres gázkészülék karbantartás elvégzésére, amíg készülékünk meg nem hibásodik. Ilyenkor bármilyen mechanikai alkatrész meghibásodás előfordulhat, mely elkerülhető, gázkészülék karbantartás éves elvégzésével!
Az ember nem 1-2 évre veszi a gázkészülékeit, ezért fontos a megfelelő karbantartás és rendszeres ellenőrzés. A gázkészülékek rendszeres karbantartásával megelőzhetőek azok a veszélyes helyzetek, mint például a füstgáz-visszaáramlás, vagy a szénmonoxid-mérgezés. A gázkészülékek karbantartási munkálatai előtt kérjük nézze meg gázkészüléke márkajelzését és – amennyiben lehetséges – típusszámát, mert akkor már kiszálláskor felkészülhetünk az esetleges hibák elhárítására, így időt takarítva meg Önnek.

A háztartásában előforduló több típusú gázkészülék, mint a gázkonvektor, a gázkazán, gáztűzhely (gáztűzhely bekötés) és a gázvízmelegítő megbízhatóan működő berendezések akkor, ha gondoskodik rendszeres karbantartásukról. Ha ezt valamiért elhanyagolja, akkor hamarabb elhasználódik a készülék, javítása költségesebb.

Még egy nagyon fontos érv szól a karbantartás mellett: az utóbbi években gyakori szén-monoxid mérgezések előfordulásának elkerülése érdekében javasolt évente legalább egyszer, a téli fűtési szezon indulása előtt a háztartási gázkészülékek karbantartását elvégezni.

Fontos, hogy a szakszerű karbantartást és a hibák javítását is bízza gázkészülék szervizes szakemberére! A rosszul javított, felületesen átnézett berendezések amellett, hogy veszélyesek, többlet költséget is okoznak: emelkedik a havi számla összege, és gázkészülék szerviz szakemberét kell hívni.

GÁZKÉSZÜLÉK KARBANTARTÁS ÁRAK

Gázkészülék karbantartás ára sok mindentől függ. Például attól, hogy milyen készülékről beszélünk. Mikor végeztek rajta utoljára karbantartást vagy hogy milyen hibákat találunk. Legpontosabb információt akkor tudjuk önnek adni ha felhívja ügyfélszolgálatunkat és egyeztet szakemberünkkel. Telefonszámunk: 0620 238 57 20.

GARANCIA ÉRVÉNYESSÉGE

A garancia érvényét veszti szabálytalanul nem rendeltetésszerűen üzemeltetett gázkészülék esetén. A gázszerelő garanciális kötelezettsége nem terjed ki gázdugulásra, mivel a gáz szűretlenül kerül a gázfogyasztóba. Idegenkezűség esetén érvényét veszti. A garanciális javításra vonatkozó igényét kizárólag a honlapukun feltüntetett elérhetőségünk valamelyikén szükséges megtenni. Ellenkező esetben nem nem vesszük figyelembe a javításra vonatkozó igényt. Új készülék garanciális javítását a beüzemelő cég, vagy annak gázszerelő szakembere végzi. Ellenkező esetben a gázkészülék elveszti a garanciát. Garanciális gázkészülékbe gázszerelőink csak a gyári előírásnak megfelelő alkatrészt építhetnek be.

GÁZKÉSZÜLÉK BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSE

A gázkészülékek biztonságos és gazdaságos üzemeltetéséhez legalább egy évebe egyszer, de minimum a fűtés szezon előtt ajánlott egy gázszerelő szakemberrel elvégeztetni a karbantartást. A leghidegebb időszakban is érheti meglepetés azt aki nem gondoskodik időben a háztartásában lévő gázkészülék felülvizsgálatáról. A fűtésszezon előtti tisztítás és karbantartás minden esetben ajánlott. Új gázkészülék telepítése esetén ne hagyjuk figyelmen kívül, a meglévő fűtésrendszer állapotát. A nem kezelt és elhanyagolt fűtésrendszer nagy mértékben károsítja a gázkészülék alkatrészeit, lerövidíti annak élettartamát és gazdaságtalan működést eredményez.

CIRKÓ SZERELÉS